16 juli, van Astorga naar Ponferrada

Vandaag is een van de 4 dagen waar ik ontzettend tegenop heb gezien, met veel klimmen. Daarom zal ik ook al wel zo vroeg wakker zijn. Om half zeven heb ik genoeg gedraaid, ik kan toch niet meer slapen, en sta maar op. Het is gelukkig niet zo koud als gisteren, maar koud genoeg om mijn trui aan te trekken voordat ik ga fietsen.

Ik fiets de bergen tegemoet. Het landschap is veel ruiger dan de afgelopen dagen. Veel bos en bosjes, en bijna geen akkers meer. Het klimmen begint rustig, met 2-3%. Ondertussen kom ik een paar kleine dorpjes tegen, maar de locale bars en restaurants zijn nog gesloten. De koffie moet wachten tot in El Ganso, ongeveer op de helft (qua afstand) naar de pas. Langzaam aan wordt de helling steiler, naar 3-5% en dan naar 5-7%.

Op het laatst wordt het toch wel zwaar. Vlak na Foncebadon, wat net voor de pas ligt, zelfs een helling  van 7-10%. Als het tegen de 10% wordt, wordt het te zwaar, dan maar even een stukje lopen. Wat voelt het dan goed als het Cruz de Ferro, de pas, in beeld komt. Ik heb het weer gehaald!!

Helaas na het Cruz de Ferro komt nog een tweede pas, met nog iets steilere hellingen in de aanloop. Nog even zwoegen om ook daar weer boven te komen. Gelukkig is het nog steeds niet erg warm. Het kost toch nog wel wat zweetdruppeltjes, maar dan ben ik ook op de tweede pas. De afdaling die hierna komt is ronduit spectaculair!! Het gaat echt met een noodgang omlaag. Mijn remblokjes zijn zowat versleten als ik beneden ben. In Acabo heb ik een tussenstop gemaakt voor een kopje koffie en een broodje, en om mijn handen even wat rust te gunnen.

In Molinaseca,

beneden in het dal is het plotseling veel warmer. Veel mensen zoeken verkoeling bij de rivier. Ik fiets nog een klein stukje door, naar Ponferrada. Daar begint het gebruikelijke zoeken naar de albergue. Ik kom al wel de tempeliersburcht tegen. Maar voor de albergue moet ik toch weer een stukje terug. Op de weg terug kom ik mijn kennis uit Korea weer tegen. Hij moet verder, omdat hij in tijdnood is. Gelet op de temperatuur ben ik blij dat ik kan stoppen. Nog maar 230 km naar Santiago!

Reacties   

#6 Rinie bril 17-07-2016 12:37
Hoi Margot,
Weer 2 passen gehad, volhouden he, Wat zal je straks een voldaan gevoel hebben. Ik vraag me af, is dit ook verslavend? Na deze tocht Santiagotocht , met veel contacten ,misschien plannen voor een volgende tocht.? Wat zul je vanavond slapen.Rinie
Citeer
#5 luc 17-07-2016 11:38
Zo eindelijk de energie gehad om bij te lezen..... Waar jouw energie naar toe gaat is wel overduidelijk :lol: :lol: .... supertof Margot en nog veel plezier in de laatste dagen...
Citeer
#4 Frank Bakkeren 17-07-2016 11:17
Hoi Margot,

Petje af. Wat een prestatie!
Leuk hoe je steeds de dagen beschrijft en ons laat meegenieten van je belevenissen. Ook prachtige foto's!
De laatste loodjes...

Succes!

Groetjes,

Frank
Citeer
#3 Anneke heres 17-07-2016 07:26
Hé Margot,

Vandaag zere kuiten van het klimmen?
Wat heerlijk dat het zo voorspoedig gaat.
Lekker dat je nu af kunt tellen, je ruikt de stal bijna....

Tot volgende week!
Liefs René en Anneke
Citeer
#2 Pieternel 17-07-2016 00:36
Hi Margot geweldig hoor dat je het volhoud zonder rust dagen! Je zit nu wel voor op je oorspronkelijke schema? Veel sterkte met de klim.
Ik ben benieuwd hoe je reis verder gaat. Het duurt allemaal best lang heb je nog plannen om eerder terug te komen? Geplande route is tot 21 juli? En niet meer naar het westelijkste puntje van Europa ? Het ons hier ook niet echt mooi weer hele weekend bewolking het regent nu zelfs weer wat dat betreft mis je niets. Groetjes
Citeer
#1 Ria 16-07-2016 21:00
Hoi Margo,
Geweldig .....
Nog een paar dagen en je bent er!
Succes voor de laatste kilometers.
Groetjes, Ria (en Peter)
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen