15 juli, van Leon naar Astorga

Ik kan vanochtend zelfs ontbijten in de albergue, wat een luxe. Als ik naar mijn fiets loop, kom ik een Nederlands echtpaar tegen dat van Vezelay naar Santiago aan het fietsen is. Eerder hebben ze al de Oude wegen route gefietst, van Maastricht naar Vezelay. Ik kom ze vandaag nog een aantal keren tegen. Als ik wegfiets is het nog maar 14 graden, koud dus. Op weg de stad uit kom ik ook langs de parador San Marcos. Daar had ik ook kunnen overnachten... Iets andere prijsklasse helaas...

Het landschap verandert, er is minder landbouw, en meer bebossing. En helaas zitten er ook een aantal kleine, maar wel heftige klimmetjes in de route van vandaag.

Onderweg komen de bergen die ik morgen zal gaan beklimmen steeds dichterbij.. Mooi om te zien, maar op foto blijft er helaas niets van over. In Villar Mazarife moet ik toch echt even het dorp in om de kerk te bewonderen. Het glas op de erg zie ik te laat. Gelukkig is het goed gegaan.. In deze streek zie ik ook een aantal huizen/werkplaatsen die gedeeltelijk onder de grond liggen. Daar heb ik wel foto's van gemaakt, maar niet met mijn iPhone, die komen dus pas na de vakantie in de reisverslag. Ik vraag me trouwens nog steeds af waar die ronde toren voor bedoeld is, ik zie hem bij een heleboel kerken, maar waarvoor?

De eerste echte stop is in Hospital de Obrigo. Tijd voor een kopje koffie en een broodje. Ik zit op het terras, met uitzicht op de brug, heerlijk toch. En daar kont het Nederlandse echtpaar ook aanfietsen. Ik dacht dat ze voor mij zouden fietsen, omdat ze al vertrokken waren toen ik nog zat te ontbijten.

Vanaf Hospital de Orbigo is het nog een zo'n 20 km fietsen naar Astorga, waar ik vannacht wil slapen. Dan kan ik morgen direct beginnen met de klim naar Cruz de Ferro. Het echtpaar uit Vorden kiest ervoor om nog een stukje door te fietsen, en alvast wat meters te klimmen, en daarna in hun eigen tenet te slapen. Het slapen in de albergue is ze toch iets minder goed bevallen. 

Dat klimmetje bij Astorgia omhoog was best wel pittig. Ik heb niet eens geprobeerd om te fietsen, en ben direct maar gaan lopen. Diverse mensen gaven aan dat dat tocht echt de weg was. Bij de albergue eerst een poos zitten kletsen met een Canadese en en Amerikaan, en daarna de cathedraal bewonderd ( met veel bladgoud) en het bijbehorende museum. Tot slot een hamburger met patat voor wat extra energie voor morgen.

Reacties   

#2 Rinie bril 15-07-2016 21:56
Hallo Margot,
Even over die ronde torens bij vele kerken. Zijn dat geen watertorens voor noodsituaties? Wat een prachtige kerken heb je gefotografeerd.
Morgen sterkte met die klimmers.liefs Rinie
Citeer
#1 Marianne Kroot 15-07-2016 21:18
Wat een prachtige gebouwen vandaag! Die blauwe luchten zien er ook heel aantrekkelijk uit. Genieten daar.
Sterkte met de hellingen morgen.
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen