14 juli, van Sahagun naar Leon

De albergue waar ik vannacht heb geslapen zit in een voormalige kerk. Naast de albergue is er ook een hoorzaal in gevestigd. Toen ik gisteravond in de albergue kwam was er ook een uitvoering gaande, met veel drama. Ik begreep er niet al te veel van, toch nog maar eens goed oefenen op mijn Spaans. 

Vandaag heb ik eigenlijk een rothumeur: Sahagun is een plaats waar niets te doen is, iemand had zijn wekker om 4 uur gezet, het is koud, en ik moet weer langs die stomme  N120 fietsen. En omdat ik me daarover aan her ergeren ben, mis ik ook nog de eerste afslag. Gelukkig kom ik er redelijk snel achter, omdat een Spanjaard die langs de N120 aan het wandelen is, mij erop wijst dat de Camino Frances noordelijker loopt, en dat ik een eindje terug moet fietsen om hem weer op te pikken. Daarvoor ben ik trouwens nog wel de bijzonderheden van Sahagun tegengekomen, brug en kerk, en heb ik die kunnen bewonderen. Het landschap is trouwens wel bijzonder, de hoogvlakte links, en de bergen van de Picos d'Europa die aan de rechterkant zichtbaar zijn, heel mooi.

In El Burgo Ranero de kerk bezichtigd en een stempel opgehaald. Omdat mijn kaart bijna vol is, dit keer maar op de achterkant. Voor dit soort dorpen is de Camino van levensbelang. 20 jaar geleden bijna uitgestorven, maar nu brengen de pelgrims weer leven  in het dorp.

 Kangs de wandelroute zijn overal picnicplaatsen aangelegd, waar je even lekker kunt zitten en een hapje kunt eten. Toch zie je er maar weinig pelgrims gebruik van maken. De terrasjes in de dorpen daarentegen doen wel goede zaken.

Mansilla de las Mulas is weer een leuk plaatsje, met natuurlijk een kerk, maar ook stadsmuren, en bijbehorende poorten. Wat me nog meer opviel in Mansilla waren de huizen, geverfd in geel en rood. 

Vanaf Mansilla wijkt de fietsroute af van de wandelroute. Het eerste stuk is erg mooi en loopt door een gebied met bossen. Het lijkt wel een beet op Les Landes.

Het laatste stuk is erg saai, door een gebied met veel van die omheinde woongebieden. En verder heel erg kaal. Doorfietsen dus. Maar aan de andere kant, toen ik ergens ging zitten om wat te eten en drinken, kwam een oud vrouwtje mij speciaal even vertellen dat uit de watertap drinkwater kwam. Aardig toch?

Leon is echt een mooie stad. Er is veel te zien, en er zijn overal terrasjes en eettentjes. Echt leuk om te zijn. De cathedraal is mooi, maar niet zo overdreven als de cathedraal van Burgos. Mooie glas in lood ramen!

Ik slaap vannacht in het klooster. Als ik op het plein aan het zoeken ben, naar de albergue, staat er al een non naar mij te wuiven en naar de ingang te wijzen. Even later, als ik me aan het inschrijven ben, komt ze nog even gedag zeggen. En het klooster ligt ook nog eens aan een gezellig pleintje. Wat wil je nog meer?

Eten !!!!

 

 

Reacties   

#2 gisela 16-07-2016 19:26
Zo tussen stokbrood, kaas, klosters, , straten en de natuur in bevalt het goed!!! Nog gefeliciteerd met je moeders verjaardag. Dat zij dit nog meemaakt , een dochter die zo sportief is en die 2400 km (van huis en man ) gewoon lekker aan het genieten is. Prachtig. Ik hoop je hebt ondertussen ook een beetje in je hoofd gebridgtjet!!!! Want als je terugkomt gaat het weer gebeuren..... Ook ik heb en prestatie gedaan... Ben weer oma geworden. Veel liefs Gisela
Citeer
#1 Peter 14-07-2016 23:18
Hoi margo.
Good luck tomorrow
Peter en.Ria
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen