3 juli, van Hostens naar Castets

Het is elke ochtend weer spannend om de rits van de tent open te doen, en naar buiten te kijken. Wat voor weer zou het zijn? Bewolkt, met dikke kans op regen of een blauw hemel? Vandaag een strak blauwe lucht, dat is wel zo relaxt bij het opstaan: rustig een kopje koffie zetten, yoghurtje en boterhammetje eten, en daarna de tent opbreken en inpakken. Ik ben de eerste van de Nederlanders die klaar is om te vertrekken, maar dat komt volgens mij ook omdat ik alleen reis, en sowieso 's ochtends snel op gang kom. Rond een uur of half negen ben ik klaar om te vertrekken. Eerst maar insmeren, want dit is weer om ontzettend te verbranden. Er is net als gisteravond niemand bij de receptie, weer een gratis nachtje kamperen dus.

Bij  Retis kom ik een ontzettend mooi kerkje tegen, heel karakteristiek voor deze regio. Ook in Biganon en Moustey kom ik ze tegen, in Moustey zelfs twee naast elkaar.

Volgens de steen bij Moustey is het nog 1000 km naar Santiago, mijn fietsboek zegt daarbij: 'voor de wandelaars'. Hoeveel het voor de fietsers is wordt niet vermeld. In Moustey scoor ik twee mooie stempels, een bij het kerkje en een bij het kruideniertje waar ik een banaan en een flesje drinken koop. De dame achter de kassa drong erop aan dat ik de tweede stempel ook zou nemen, want die was toch echt andere dan de stempel die ik 100 meter terug had gekregen. En dat klopte ook. 

Les Landes is ontzettend leeg! Bossen, bossen en nog eens bossen, in verschillende ouderdomsklassen. Echt voor de houtproductie. Tussendoor kom ik ook nog wel een verdwaalde maisakker tegen, en ook zelfs een enkel veld met asperges. Her en der kom ik ook nog een paar verdwaalde huizen tegen, vaak in groepjes, maar op km's afstand van elkaar.

Pistos is een leuk stadje, dat uitnodigt voor een koffie-stop en om brood te kopen. Als ik na de koffie-stop naar binnen loop om te betalen, en mijn fietssleutel op tafel laat liggen, wordt ik daar van binnen uit direct op gewezen.

Verder door naar Labouheyre, met een stop voor een bezoek aan de Jacobskerk (niet zo bijzonder), de lunch (ook niet zo bijzonder) en om te bellen met Lianne die vandaag 23 wordt Sorry Lianne, dat ik er vandaag niet bij was...
jacobskerk Labouheyere

In Escoure kom ik weer zo'n mooie wasplaats tegen. Deze wordt gevoed met ijzerrijk water, of dat nou zo goed voor je wasgoed is?? Maar dat vroeg je je vroeger niet af, je kon wassen en daar ging het toch om.

wasplaats escorte

In Onesse-et-Laharie stop ik maar wees eens voor een drankje. Met dat warme weer moet je toch blijven drinken. Op het terras zitten nog meer locale fietsers. Ze vinden het erg bijzonder dat ik dit doe, en mijn fiets wordt uitgebreid bewonderd. Een stukje verderop bij Lesperon is het nog maar 896 km naar Santiago. Zou dit dan wel de afstand voor de fietsers zijn?

Nog een klein stukje en dan ben ik in Castets. Toch nog maar een keertje  insmeren, volgens mij de tweede keer deze vakantie dat twee keer insmeren op een dag nodig was. Het laatste  stukje fiets ik langs de snelweg. Het vakantieverkeer begint nu echt op gang te komen, er zijn veel Campers en auto's met caravans erachter op de weg. Tot nu toe was het op de campings ook nog wel erg rustig. De camping heeft weinig voorzieningen, zelfs een koud drankje lukt nog niet. Omdat vandaag ook alle winkels dicht zijn, ga ik in het dorp/de stad een pizza eten.

 

Reacties   

#2 Ria 03-07-2016 22:34
:lol: Je bent al aardig op weg. Super!
Gefeliciteerd met Lianne!
Groetjes van Peter en Ria
Citeer
#1 Gisela 03-07-2016 22:11
Zo de helft achter de rug. !! Volg jou reisverslag , heel interessant
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen