2 juli, van St-Emilion naar Hostens

Ik ben vandaag 2 weken onderweg, en heb in die tijd netto 1230 km gefietst. Bruto is het nog wel wat meer, omdat campings niet altijd op de route liggen, ik om moet tijden, of gewoonweg verkeerd rij. Ook met gps lukt dat laatste nog steeds... Ik gebruik de gps ook alleen nog maar om zeker te weren of ik op de goede route zit, zonder gps rijden is voor mij veel relaxter.

De dag begint met een aantal minpunten: het regent, bij de toiletten laat ik mijn telefoon vallen, waardoor er nu een barst in het scherm zit, en als ik bij de camping wegrij, en wil stoppen om toch maar mijn regenjas aan te trekken, zit mijn linkervoet nog vastgekoekt, waardoor ik van mijn fiets val. Lekker begin van de dag, maar beter alles tegelijk dan op achtereenvolgende dagen⯑

Eerst naar St-Emilion, inkopen doen, ontbijten, en de stad bezichtigen. Het is een mooi stadje met heel veel caves, en heel commercieel. Zelfs in de kerk is dat het geval, je kunt er armbandjes kopen, plaatjes van heiligen etc. Ver, het is hier wel heel erg. Maar het uitzicht van het plein met de toren is erg mooi.

Via Branne en Targon verder naar Cadillac. Nog steeds tussen de wijngaarden door. In Cadillac loopt de markt net zo'n beetje ten einde. Op zoek naar de VVV loop ik mmet mijn fiets tussen de marktkramen door. Waar heb ik in Zwolle ook altijd zo'n hekel aan? Inderdaad al die mensen met hun fietsen... Dan eerst maar een kopje koffie, en dan nogmaals naar de VVV. Ondertussen ook nog een selfie gemaakt bij het enorme kasteel dat in de stad staat. Wat een werk zeg, om zo'n selfie te maken.
Selfie 2 juli

Vanuit Cadillac weer verder zuidwaarts. Langzamerhand maken de wijngaarden plaats voor de bossen van Les Landes. Onderweg kom ik ook zo'n oude wasplaats tegen. Dan ben je toch wel blij met de moderne wasmachines.

Vanaf Landiras merk ik dat ik echt in Les Landes ben. Lange rechte wegen, en weinig hellingen. Op dagen zoals vandaag met een gematigde temperatuur en niet te veel wind, is het hier heerlijk fietsen. Maar als de zon volop schijnt of met een forse  tegenwind, kan het ook hier best zwaar zijn. En ik moet er niet aan denken om dit te voet te doen..

Bij de camping in Hostens aangekomen wordt ik al toegezwaaid door Gert en Trees, die ik vandaag ook al op andere plaatsen was tegengekomen. Op de camping staat nog een ander fietspaar, die van het zuiden afkomen. Daarvan heb ik in elk geval gehoord welke camping ik moet mijden vanwege het verkeerslawaai 's nachts. 

 

Reacties   

#3 Louise 03-07-2016 17:33
Hi Margot, misschien bij de volgende kerk een kaarsje opsteken voor een beetje zon? Of anders die tube zonnebrandcrème opsturen naar huis?
Scheelt toch ook weer 200 gram. Ik mis de selfie in je blog...
Gaat goed zo nog maar een paar km ....
Citeer
#2 Wietse de Groot 03-07-2016 08:01
Op naar Dax en dan in 1 stuk door naar de Roland pas! Les landes ben je na een dag rechtdoor fietsen ook wel gehad, hé?
Citeer
#1 Hanneke 02-07-2016 22:02
Leuk om al je verhalen te lezen Margot, je schiet al op!
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen