28 juni, van Veigne naar Fontaine

Mijn tentje heeft zich prima gehouden in de regen. Ventileert ook prima, waardoor ik het zonder al te veel vocht kan inpakken. De camping is nog in diepe rust als ik om 8 uur klaar sta om te vertrekken. Ook de bazin van de camping is nergens te bekennen, dus uiteindelijk ga ik dan maar weg zonder aan- en afmelden (en betalen). Bij de bakker in Veigne eerst inkopen doen, en die bakker ligt direct tegenover de pelgrimsherberg. Als ik het niet geweten had dat die daar lag, had ik het niet als zodanig herkend. Nergens bordjes of zoiets. Als ik met mijn broodje buiten kom is het weer zover, regen. Ik ga rustig bij de bushalte mijn broodje opeten en wacht tot de regen wat minder wordt. Dat is gelukkig al snel, en dan kan ik aan de volgende etappe gaan beginnen.

Als ik een uurtje onderweg ben is het weer zover, regen. Ik ga maar even schuilen onder de bomen, want er valt aardig wat naar beneden. Even later komen 2 fietsers mij tegemoet. Ze, Nederlanders, stappen ook af om te schuilen, en we raken aan de praat over onze vakanties. Zij zijn al langere tijd onderweg, hebben eerst vanuit Murcia de Plato- route naar Santiago gefietst en zijn nu ondrrweg naar Nederland. Met uitzondering van 4 dagen in Spanje, en gisteren en vandaag hebben ze alleen nog maar mooi weer gehad. In tegenstelling tot mij  hebben ze behoorlijk wat negatieve ervaringen met de Fransen, deuren die voor hun neus werden dichtgedaan en dat soort dingen. Na een tijdje wordt de regen minder en gaan we elk weer onze eigen kant op. Het landschap lijkt hier erg op Nederland, zeker met die donkere luchten erboven.

Mijn volgende stop is Ste-Catherine-de-Fierbois. Dit is al van oudsher een doel voor de bedevaartgangers. Bij het gemeentehuis staat een bord met informatie voor hen. Bij de kruidenier heb ik een stempel gehaald, een van de mooiere tot nu toe.

In Ste-Maure-de-Touraine zie ik een postkantoor, een mooie gelegenheid om boekje 1 naar huis te sturen. Dat scheelt alweer 250 gram bagage⯑⯑. Van daaruit gaat het omlaag naar Nouatre, en fiets ik verder langs de Vienne naar Chatellerault. 

Natuurlijk heb ik een bezoek gebracht aan de Jacobskerk, en een stempel bij de pelgrimsherberg opgehaald. Vandaaruit weer verder naar Dissay, waar een kasteel staat dat ook door Disney zou kunnen zijn bedacht.

Mee laatste kilometers van vandaag gaan naar Fontaine, waar ik in de supermarkt wordt aangesproken door een man die in Nederland een hele tocht heeft gemaakt. Ook hij is heel behulpzaam, en vraagt wat en nodig heb (eten) en waar ik vannacht overnacht (op de camping). Ik krijg nog wat suggesties voor een eenvoudige maaltijd. De camping ligt aan de route, ik kan morgen zo weer verder. Ik moet wel even een hamer lenen bij de overburen, want de grond is hier erg hard. Maar de tent staat alweer snel, en dan is het tijd voor een biertje.

Reacties   

#3 Cobie Kroot 29-06-2016 21:02
Hoi Margot, paar dagen geen Internet dus aardig wat leesvoer vandaag. Bijzonder om je reis mee te volgen, je knoopt wel makkelijk gesprekken aan tijdens de tocht, lijkt me super om mee te maken. En er zitten al aardig wat km. Op de teller, klasse! Trap lekker verder en geniet van alles wat je ziet en meemaakt. Onvergetelijk! Grt en tot het volgende verslag. Grt cobie
Citeer
#2 Marlies Ellenbroek 29-06-2016 16:29
[quote name="Marlies Ellenbroek"]Hoi Margot bedoel ik natuurlijk, :oops:
Marlies
Citeer
#1 Marlies Ellenbroek 29-06-2016 16:25
Hoi Margreet,
Wat een ontzettend leuk geschreven blog. Ik krijg er zo'n vakantiegevoel van! Jammer van het weer, maar volgens mij wordt dit goed gemaakt door alle lieve en behulpzame reacties van de Fransen. Zet 'm op voor de bergen straks!! Liefs Marlies
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen