26 juni, van Chartres naar Vendome

Mijn nieuwe tentje is prima. Maar je moet niet veel langer zijn, want doen moet je met je voeten buiten de tent liggen. Vanaf Chartres is het eerst een stuk langs de Eure fietsen, dus redelijk vlak. Het is nog kil, trui aan dus. Vanaf La Varenne gaat het weer wat omhoog, het dal van de Eure uit. Ik zie overal bordjes verschijnen met de fietsroute naar Santiago. Dat is af en toe wel verwarrend, want de bewegwijzerde route loopt soms wel, maar soms ook niet gelijk met de route uit mijn boekje. En dan komt er af en toe ook nog de wandelroute tussendoor... Vlak voor Thivars volg ik de route uit mijn boekje, en daardoor kom ik de bakker tegen. Dit keer in een bestelbusje, want als fransman moet je ook op zondagmorgen je verse broodjes kunnen kopen.

In Bonneval kom ik ook nog een supermarkt tegen en kan ik de rest van de inkopen voor vandaag doen. Op een bankje bij de kerk eet ik wat yoghurt en een banaantje. Heerlijk. Verderop in het stadje is ook nog een abdij te bezichtigen en enkele mooie huizen. 

Mijn volgende tussenstop is Chateaudun. Maar om daar te komen is het toch nog wel wat dalen en klimmen. Chateaudun is erg mooi, met een mooi kasteel en oude straatjes. De afdaling van het kasteel naar de Loir is ronduit eng. Heel steil!! Daar slijten de remblokje wel van. 

Verder naar Cloyes-sur-le-Loir en vanaf daar gaat de route de Loir volgen. Vlak voor Cloyes, in Montigny, staat hoog op de heuvel nog een mooi kasteel. Daar zijn er in deze streek trouwens sowieso genoeg van. Langs de Loir is het lekker fietsen, met een kleinschalig landschap, mooie oude huizen en ook erg vervallen huizen.

 Ik had gepland (volgens mijn aangepaste planning) om naar Moree te fietsen, maar het gaat zo lekker dat ik besluit om door te fietsen naar Vendome. Omdat de lucht nog erg bewolkt is, en ik er niet zeker van ben dat het droog blijft, wil ik in de jeugdherberg gaan overnachten. Maar eerst de cathedraal in het centrum bekijken. Als ik een foto wil maken van de cathedraal komt en man met zoontje op de arm naar mij toe. Hij vraagt waar ik vandaan kom, en waar ik vandaag naar toe ga. Hij legt zijn zoontje uit dat ik een pelgrim ben, en dat je dat kunt zien aan de schelp op mijn fietstas. Als hij hoort dat ik van plan ben om in de jeugdherberg te overnachten biedt hij mij aan dat ik bij hem thuis kan overnachten. Ik stribbel eerst nog wat tegen, maar als hij blijft aandringen, en zegt hij begrijpt dat ik natuurlijk eerst zijn vrouw wil zien, ga ik mee. Ze, gezin met 3 kinderen, wonen in een oud huis direct tegenover de cathedraal. Erg mooi, met heel veel verschillende lagen, die met kleine trapjes met elkaar verbonden zijn. Bijzonder. Het gezin is een paar maanden in Amerika geweest, en de dochter van 13 heeft in die tijd behoorlijk wat Engels opgedaan en wil dat graag oefenen. Het diner is erg gezellig, met een mengelmoes van frans en Engels.

 

Reacties   

#4 Marianne 27-06-2016 22:19
Wat leuk zo'n ontmoeting! Dat zijn de mooie momenten tijdens zo'n reis.
Citeer
#3 Louise 27-06-2016 21:48
Hi Margot, mooie verhalen en ook eindelijk een foto. Mogen er meer zijn. Heb je het tentje eigenlijk nog wel nodig? Goeie reis verder!!
Citeer
#2 Ria 27-06-2016 14:22
:lol: :lol: :lol:
Citeer
#1 René 27-06-2016 13:41
Ja ja, zo begint dat, met vreemde mannen meegaan. :-* :-*
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen