25 juni, van Conde-sur-Vesgre naar Chartres

Vannacht heerlijk geslapen in de blokhut, jammer dat je zoiets niet mee kunt nemen. Ik ga al mijn spullen maar eens bij elkaar zoeken, die natuurlijk verspreid door de hele hut liggen. Als je ruimte hebt, dan gebruik je die ook! Rond een uur of half negen ben ik klaar voor vertrek. Vlak voor Conde zit een bakker, eerst even brood en wat lekker voor onderweg inslaan. Vandaag een redelijk rustige route, met alleen in het begin een heftig klimmetje.

Als ik in Maintenon het kasteel sta te bekijken, wordt ik aangesproken door een Frans echtpaar, of liever gezegd de man daarvan die wil weten waar ik vandaan kom, hoeveel ik fiets per dag en hoelang ik erover denk te doen naar Compostela. En natuurlijk is ie ook uitgebreid mijn fiets aan het bewonderen. Maar nou wil ik wel weer eens verder. Ik had eigenlijk in Maintenon mijn broodje willen eten, maar het bankje bij de zon was al bezet. Dan nog maar een stukje verder fietsen. Het is te kil om in de schaduw te gaan zitten.

Rond een uur of twaalf ben ik in Chartres. Nu eerst maar eens de Decathlon opzoeken. Lang leve internet en de gps. Daarmee had ik Decathlon redelijk snel gevonden. Ernaar toe fietsen was natuurlijk weer een tweede, want buiten de stad en helling op. Binnen wordt ik uitgebreid te geholpen door een verkoper die ook nog Engels spreekt. Hij heeft mij verschillende tenten laten zien, is nog even meegelopen naar mijn fiets of daar geen pop-up tent op kan, en heeft ook nog de recensies opgezocht. En dat alles voor een tent van 22 euro. En toen ik had afgerekend en buiten bezig was om alles op de fiets te krijgen, kwam ie ook nog naar buiten om te vragen of ik nog water nodig had voor de terugreis. Echt klasse!

En nu op naar de camping, om de tent uit te proberen. Hij is makkelijk op te zetten, en licht, maar heeft helaas geen voortent. Gelukkig kan ik mijn schoenen die niet zo fris meer ruiken ook aan de zijkant kwijt. En verder moet het maar eens ophouden met regenen op de plekken waar ik ben.

Als de tent is opgezet, ik heb gedouched en mijn fietskleding heb gewassen, loop ik op mijn gemak Chartres in. De cathedraal valt me om eerlijk te zijn wat tegen. Van buiten ziet hij er geweldig uit, zeker als je Chartres in komt fietsen, maar de gebrandschilderde ramen vallen mij wat tegen. Chartres zelf is een leuk stadje, dus loop ik daar wat rond en pak een terrasje. Als ik terug kom op de camping is het daar weer een stuk voller, ook op het tentenveld. Ik ga lekker wat eten, en dan op tijd mijn slaapzak in, want het is nog steeds redelijk fris.

Reacties   

#5 jeroen kusters 26-06-2016 17:38
hoi margot,

ben net terug van zelf weekje fietsen in de Hunsruck, was leuk!

Morgen ga ik weer aan het werk, maar ik wens jou heel veel plezier met verder fietsen naar het zuiden!

Groeten van beetje jaloerse collega...
Citeer
#4 Pieternel 26-06-2016 12:17
Hi Margot veel sterkte het is hier ook niet mooi weer, ik hoop werkelijk dat je mooier weer krijgt.Helaas had je geen rust dag , maar het lijkt allemaal heel relaxed te gaan. We blijven je volgen. Je schrijft echt geweldig veel ! Groeten Pieternel en Kees-Jan
Citeer
#3 dick dekker 26-06-2016 10:21
hoi Margo volg je blog en ben nu al trots op je en lees alles met veel plezier. Ik hoop dat het snel wat beter weer wordt nog veel fietsplezier groet Dick
Citeer
#2 Ria 26-06-2016 09:23
Hai Margot,
Jij bent al een hele poos onderweg met jouw geweldige uitdaging.
Helaas heb ik je voor jouw vertrek persoonlijk geen goede reis gewenst om de doodeenvoudige reden dat ik dacht dat je begin juli zou vertrekken.
Ik wens je veel fietsplezier, voldoende kilometers per dag, goed fietsweer, bijzondere ontmoetingen en geniet van de komende weken!!!
Groetjes vanuit Huissen, RiaZ
Citeer
#1 Cobie Kroot 25-06-2016 21:42
He Margot, al aardig eindje getrapt , lees ik. Hopelijk ook weer een goede nachtrust in je nieuwe tent. Leuk om je route mee te volgen! Wij fietsen hier ook aardig, maar gelukkig hoef ik niet zo veel km. te maken. Als ik je route lees krijg ik spontaan zadelpijn! Fiets ze en we blijven je avonturen volgen. Grt cobie
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen