24 juni, van Henonville naar Conde-sur-Vesgre

Op de camping staan veel caravans die zijn verhuurd aan mensen die tijdelijk in de streek werkzaam zijn. Gisteravond kwam er een Potugees langs die voor een onduidelijke firma werkt, vanochtend een Spanjaard met een blikje bier in zijn hand. Hij vertelde dat hij de vannacht had moeten werken, als kok voor een Indiase filmmaatschappij. Hij woonde al geruime tijd in Engeland, waardoor het wel wat makkelijker was om met hem te praten. Door alle vroege vertrekkers was ik al vroeg wakker, en heb ik in alle rust ontbeten. Om een uur of half negen was ik klaar om te vertrekken, en heb ik afscheid genomen van Anita die nog niet helemaal zover was.

Eerste stop is Marines, chorizo gekocht bijbrengen slager, brood en een rozijnenbroodje bij de bakker en dan rustig op een bankje zitten voor de tweede ontbijtronde. Even later zie ik Anita weer verschijnen. Ze heeft iets met haar achterhand en vraagt bij de bakker waar de dichtstbijzijnde fietsenmaker, omdat dit al de derde keer is. De bakker vindt dat niet nodig en gaat samen met een dorpsgenoot de band plakken. Voor mij een lesje om te zien hoe dat moet, inclusief het wiel eruit halen. Eigenlijk super eenvoudig. Maar toch wel raar, twee geëmancipeerde vrouwen die staan toe te kijken hoe een band geplakt wordt..

We fietsen samen verder. Onderweg komen we nog een paar forse klimmetjes tegen, niet heel erg hoog, maar best wel steil. Daar heb ik in Nederland niet echt op kunnen trainen. Het valt niet altijd mee..Net voorbij Oinville, in La Chartre, bij een mooie vijver vonden we een mooie plek om te lunchen. Daarna gaat het steil naar beneden, naar de Seine. Hier buigt de route van Anita af, en ga ik weer alleen verder. Dit zijn leuke ontmoetingen. 

Met volgen nog een paar forse klimmetjes, maar na Arnouville wordt het weer wat vlakker. Wel lekker dat de beenspieren even wat rust krijgen. Ongemerkt zit ik alweer vlak bij Conde-sur-Vesgre, waar ik vannacht ga kamperen. In het dorp zelf nog wat boodschappen doen voor het eten van vanavond voordat ik de laatste 4 km tijd, natuurlijk met een klimmetje. Het was vandaag heerlijk fietsweer, niet te warm, zon en wolken wisselden elkaar af, kortom heerlijk.

Deze camping is duidelijk meer gericht op de toeristen die nog gaan komen. De kampingbaas is druk bezig met alles in orde te maken. In Frankrijk wordt er in het weekend ook vaak gekampeerd. Als ik net mijn tentje heb opgezet en heb gedouched, en rustig wil gaan zitten om te eten hoor ik plotseling een geweldig gekraak achter me. Ik dacht dat er een tak naar beneden was gekomen, maar als ik mijn tent bekijk zie ik dat een van de tentstokken het aan het begeven is. Ik hoop dat ie het houdt tot morgen, dan maar kijken of ie nog te repareren is, met duck-tape of zo, of dat ik een andere tent moet kopen. Ik durf de tent nu niet af te breken uit angst dat ik hem dan helemaal niet meer opgezet krijg. Gelukkig had ik voor morgen sowieso een korte fietsdag gepland, zodat ik Chartres kon bekijken. Dat wordt nu in elk geval ook op zoek naar duck-tape of naar een nieuwe tent.

Maar voor 20 euro extra kan ik in een luxe woodcabin slapen, zelfs met sauna. En in Chartres zit een Decathlon, want de stok is niet meer te repareren vrees ik.

Reacties   

#1 Bea 25-06-2016 16:44
Ha die Margot,

Zoals gewoonlijk ben ik een week te laat....dacht dat je deze week pas zou vertrekken en belde René om even te polsen wanneer................ :sad:
In ieder geval veel respect dat je dit doet!!!
Jouw blog zal ik gaan volgen.
Fiets ze..... :roll:

Groetjes Bea
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen