23 juni, van Ourscamp naar Henonville

Toen ik gisteravond in mijn tent, begon het weer wat te regen. Normaal een gezellig geluid maar ik begin er nu wel genoeg van te krijgen. Ik ben vroeg wakker, mede door de kerkklokken die elk half uur en elk uur luiden. Gelukkig schijnt de zon, en kan ik mijn tent te drogen leggen op een zonnig plekje. Klokslag 8 uur, letterlijk, ben ik klaar om te vertrekken. Tot aan Compiegne een rustige route zonder al te veel stijgen en dalen. In Compiegne zelf wat foto's gemaakt en daarna weer rustig verder gefietst.

Na Compiegne begint het echt met stijgen en dalen. Daar ben ik nog niet echt aan gewend.. Toch ook het licht maar eens uitgezet, dat trapt ook weer iets lichter. In Estrees wordt ik aangesproken door Anita, die ook alleen aan het fietsen is. Zij is op de fiets onderweg naar de Loire streek, waar ze 2 maanden op een camping gaat werken. We kletsen een poosje en gaan daarna weer onze eigen weg. Inmiddels is de zon fors gaan schijnen en wordt het behoorlijk warm.

Bij Clermont komt Anita mij weer achterop rijden. In de supermarkt kopen we twee beker yoghurt voor de prijs van een. Nederlanders blijven we. Ik stop een poosje in Mouy, om niet tijdens het heetste deel van de dag te hoeven fietsen. Ik hoef dan nog maar 30 km naar Henonville, appeltje eitje toch? Maar dat laatste valt tegen, er zitten een paar forse klimmen in de weg! In Andeville komt Anita mij weer achterop gereden. Zij gaat ook naar Henonville naar de camping. Intussen begint het te regenen en te onweren. In Meru maar een poosje schuilen, want met onweer fietsen is naar niets. Omdat er in Henonville volgens het boekje ook eten te koop zou zijn, gaan we in Meru geen inkopen doen. Scheelt weer meesjouwen.

In Henonville is wel een kasteel maar geen eten. Gelukkig heb ik nog wel wat proviand. Op de camping aangekomen kunnen we onze tenten onder een afdak zetten. Geen last van het onweer dus!!

Reacties   

#5 gini de vries 28-06-2016 15:33
Hoi Margrot ik volg je ook vind ik leuk om te lezen super dat je dit doet en wat een vriendelijke mensen daar veel plezier en toi toi succes gr gini
Citeer
#4 Adry Borghoff 28-06-2016 10:10
Hey die Margot,
Mooie verhalen hoor en knap zo'n eind fietsen.
Succes en veel plezier nog...
Groeten A3
Citeer
#3 René 24-06-2016 01:35
Ik vind het steeds knapper, ondanks al dat K... weer toch maar 10 km gemist in de eerste week.
Ik ben trots op je.
Citeer
#2 Marianne 23-06-2016 22:08
Voor alle duidelijkheid: De laatste reactie is van Marianne en Peter.
Citeer
#1 Marianne 23-06-2016 22:05
Hoi Margo,

Leuk dat je dit blog bijhoudt. We zijn iedere dag weer benieuwd naar je belevenissen. Hoe is het met de spieren? Beginnen ze al wat te protesteren?? : :sad:
Geniet morgen van je eerste rustdag!
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen