22 juni, van Cambrai naar Chiry Ourscamp

Het ontbijt in F1 hotels is niet echt geweldig, dus vandaag start de dag met boodschappen doen. Maar daarvoor moet ik eerst terug zien te komen in de stad. Weer een hele toer over het industrieterrein daar heb ik niet zo'n zin is, dus dan maar een stukje over een weg waar eigenlijk geen fietsers mogen komen, maar het bord verboden voor fietsers heb ik gemist.. Brood en beleg ingeslagen, banaantjes, sportdrankje, een prima ontbijt en lunch etc voor de rest van de dag. Voordat ik uit Canbrai vertrek wil ik toch ook wel de Rue St Jacques zien en het pelgrimshuis dat daar staat.

Ik ben Cambrai nog niet uit en daar begint het weer te miezeren. De regenjas kan weer aan. Van Cambrai naar Le Catelet is een mooie route. Omdat dit deel van de route samenvalt met de route voor de wandelaars staat de route op veel plekken gemarkeerd, geschilderd op de weg, stickers op lantarenpalen, en zelfs schelpen op palen. ik kom ook nog langs de bron van de Schelde, maar met die regen hoef ik daar niet zo nodig naar toe. 

Ik zie veel graanvelden en velden met aardappelen. Ontzettend uitgestrekte velden, waar de Nederlandse boeren jaloers op kunnen zijn. De weg is behoorlijk aan het stijgen en dalen, ik heb het kleinste verzet nu ook echt wel nodig.Vlak voor St Quentin wordt het weer wat vlakker fietsen, over het jaagpad langs het kanaal. inmiddels is het ook droog geworden en laat het zonnetje zich af en toe zien. Bij het binnenrijden van St Quentin is mijn achterband van het ene op het andere moment leeg, lek dus. Gelukkig niet ver van een fietsenmaker af, dus ik hoef alleen maar tot twee uur te wachten, en dan kan ik mijn band daar laten plakken. Om een uur of half drie kan ik weer verder. Steenslag was de bosdoener, een stukje was op het dikste deel van de band naar binnen gedrongen. Daar valt dus echt niets aan te doen.

Vanaf St Quentin volgt de route de rivier en het kanaal, maar wel met wat klimmetjes en afdalingen. Vanaf St Simon begint het best wel warm te worden. Ik kom niets tegen waar ik nog wat te drinken kan kopen, dus ik vraag aan iemand die in de tuin aan het werk is of ik wat water kan tappen. Maar natuurlijk antwoord hij, en of ik er ook nog siroop in wil. En dat terwijl ik net op een van de pootjes van zijn pup heb gestaan. Daar was ie snel mee klaar, ze moest maar niet zo druk zijn, en in haar mand gaan liggen. Arm beestje.

De cathedraal van Noyon is al van verre te zien. ook van dichtbij is het een mooi gebouw. Ik wil in Noyon boodschappen doen, zodat ik op de camping voldoende te eten heb. Noyon vervolgens weer uitkomen was een hele kunst, ook met gps, maar het is weer gelukt. Nog een klein eindje fietsen naar de camping. Ook de camping vinden viel nog niet mee, in het boekje staat hij op de verkeerde plek ingetekend. Dus weer omhoog... Maar de tent staat, ik heb lekker gedouched en gegeten, en kan zometeen lekker gaan slapen.

 

Reacties   

#4 Wim 23-06-2016 20:03
Hoi Margot, leuk om jouw stukjes te lezen! Jammer dat het zo vaak regent. Desondanks is er zat te beleven zo te zien. Veel succes.
Citeer
#3 Cobie Kroot 23-06-2016 18:57
Super om te volgen Margot! Ik vind het nu al klasse je!
, hopelijk komt er snel een einde aan de regen en komt er wat vriendelijker fietsweer. Houd er de vaart in, succes!
Citeer
#2 luc 23-06-2016 14:03
ik voel een nieuwe hobby opkomen voor je Margot.... het schrijven van reisverhalen... :lol: Ik hoef geen meestervoorspeller te zijn om te denken dat er vandaag weer wat over regen in komt te staan... ;-)
Citeer
#1 Marianne 23-06-2016 07:06
Lieve Margot,
Ton en ik volgen je op de voet!
Vol bewondering
en uitkijkend naar je volgende blog.
Alle goeds voor jou!
Veel liefs van ons.
XXX
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen